Fișe de lucru cu tabla înmulțirii cu 9


Vizualizează fișa de lucru

Vizualizează fișa de lucru

Vizualizează fișa de lucru

Vizualizează fișa de lucru

Fișe de lucru gratuite, cu tabla înmulțirii cu 9

Probabil că nu știați, însă tabla înmulțirii cu 9 este una dintre cele mai ușor de memorat. Mai mult decât atât, folosirea fișelor de lucru cu tabla înmulțirii cu 9 o va face și mai ușoară. Aceste fișe de lucru au fost create de profesori și sunt potrivite elevilor din școala primară, pentru a-i ajuta în înțelegerea matematicii.

Trucul la tabla înmulțirii cu 9 este că suma dintre prima și a doua cifră a rezultatului este mereu 9. Iată, convingeți-vă singuri; 09, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81 și 90. Un alt procedeu mnemonic distractiv este acela de a plasa numerele unele sub altele. Astfel, veți vedea că toate numerele din stânga cresc în mod constant cu 1 unitate (0, 1, 2, 3 etc.), în timp ce toate numerele din dreapta scad cu 1 unitate (9, 8, 7, 6 etc.) Mulți elevi calculează tabla înmulțirii cu 9 folosind tabla înmulțirii cu 10. Acesta este un mod bun de a verifica dacă răspunsurile sunt corecte. Dar nu uitați, nu vă grăbiți.

Tablele înmulțirii reprezintă baza unor calcule mai elaborate și a înțelegerii matematicii în general. Exercițiile oferite aici sunt potrivite pentru învățarea matematicii predate în școala primară. Aceste fișe de lucru cu tabla înmulțirii cu 1, care pot fi tipărite sau descărcate în format PDF, sunt potrivite în special elevilor din școala primară. De asemenea, puteți crea singuri fișe de lucru cu înmulțiri, folosind generatorul de fișe de lucru. Aceste fișe de lucru sunt generate la întâmplare și, prin urmare, oferă un număr nelimitat de exerciții care pot fi lucrate în clasă sau acasă.

Reclamă:
pin it